V sobotu 20:00: Perfektní den

LÁHOR/Soundsystem:

Perfektní den

Něco o LÁHORU/Soundsystemu a Perfektním dni přímo od Láhoru/Soundsystemu:

Kolektivní jevištní úderka LÁHOR/soundsystem vznikla spojením členů divadelních seskupení DEKADENTNÍ DIVADLO BERUŠKA, XXXH´X XOˇXXOXX, DIVADLO V SOUKOLÍ, DIVADLO DNO, DIVADLO MARGARET THATCHEROVÉ, KAŠEL MIMINKA, JEDNOTA a VICHR Z HOR. První společné představení odehrála v prosinci 2002 na jevišti Kina Svět v Hranicích.

Jak jste došli k tomu, že vytvoříte tuto inscenaci?
Inscenace s názvem Perfektní den vznikla na jaře tohoto roku z naší každoroční potřeby vytvořit nové představení, s nímž bychom mohli tento rok – anebo klidně i další – několikrát hrát, což nás fakt baví. A to znamenalo vymyslet a zahrát něco natolik inspirativního, abychom přinejmenším postoupili z regionální přehlídky z Valašského Meziříčí na Šrámkův Písek. Jsme rádi, že se nám to letos povedlo, takže představení si budeme moct zahrát podruhé.

Jak jste inscenaci vytvořili? Byl na začátku nějaký text nebo něco jiného? Měli jste před zkoušením jasnou koncepci nebo vznikala v průběhu nebo ještě ani teď není jasná?
Inscenaci jsme vytvořili na základě námětu Marty, který jsme dále rozvinuli. Před představením jsme o něm debatovali na chatu a pak jsme námět doladili odpoledne v den premiéry. V každém představení většinou nějakým způsobem tematizujeme důležité celospolečenské otázky, čerpáme také z vlastních životních a profesních zkušeností.

Tvoříte kolektivně nebo máte jasně určeného režiséra, nebo obojí?
Tvoříme kolektivně, přípravu představení a jevištní improvizaci většinou vede Šofér. Ten letos v Písku bohužel nemůže být osobně. Těšíme se na to, co to s námi a představením samotným udělá.

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>