Nepřítel lidu a Šrámkův Písek!

Rozhovor s MgA Petrem Davidem, jednou z vůdčích osobností brněnského divadelního souboru VTAHU, který se na letošním ročníku Šrámkova Písku představí s neortodoxní dramaturgickou úpravou Ibsenova Nepřítele lidu.

Mohl bys prosím v několika větách představit Váš soubor?

Divadelní soubor VTAHU působí na brněnské neprofesionální divadelní scéně +- sedm let. Za dobu svého trvání se z dětského souboru pod dohledem modrých křídel SVČ Lužánky vymanil a stal se svébytným vysokoškolským souborem na vlastních široce rozkročených nohách.

Jakým způsobem jste dramaturgicky dospěli k Ibsenovu Nepříteli lidu?

Po předchozích divadelních počinech (autorská inscenace, dokumentární divadlo) jsme se zaměřili na pravidelný dramatický text. Nepřítel lidu se nám zdál nosný, aktuální a výzvou pro soubor.

Jak výsledný tvar zapadá do programu přehlídky experimentujícího divadla?

Hlásili jsme se na Mladou scénu, kam jsem byli i doporučeni, ale míříme na Šrámkův Písek! Jestli do programu zapadneme, však musí zhodnotit diváci.

Jakým způsobem probíhal zkušební proces inscenace, a je výsledek spíš dílem režijní direktivy, nebo kolektivní prací?

Základním prvkem zkušebního procesu bylo škrtání textu, hledání…dlouhé hledání… a poté přišlo direktivní režijní vedení.

Ještě jednou díky za Tvoje odpovědi!

S pozdravem,

KlariN

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>