V pátek: Laboratoř Nebe + Voda mne napadá

Odehraje se v pátek od 20:00 ve Sladovně.

Voda mne napadá

Laboratoř Nebe: Pojďte si vytvořit svůj vlastní kousek nebe. Nebe vzniklo na půdě písecké Sladovny – galerie hrou, jako laboratoř doprovázející hlavní výstavu právě končící sezony, Leťme vysoko. Jde o interaktivní scénický počin citující africkou legendu o vzniku vesmíru a přenášející odpovědnost za jeho budoucí podobu na diváky, kteří si pomocí jednoduchého scénografického prvku a vyprávění vytvoří vlastní jevištní koláž.

Voda mne napadá: Staňte se vodou a zažijte její příběh. Jste podzemní vodou, stoupáte na povrch a výš do mraků. Kdy z nich spadnete? Až naprší a uschne! Jaká bude vaše další cesta? Ocitnete se na vrcholku ledovce nebo vstoupíte dvakrát do stejné řeky? Poteče vám do bot? Určitě. Poplujete po vlnách? Políbíte žábu na prameni? Jaké to je být kapkou v kaluži? A v oceánu? Vaříme z vody? Ano!!! Klidně se k nám hrňte jako velká voda, než se za výstavou zavře hladina. Nalijme si čisté vody: výstava „Voda mne napadá“ chce být vodou na váš mlýn.

Autorská výstava pramenící z principu recyklace mezi více než padesáti uměleckými skupinami a umělci, jejímž cílem je iniciovat vztah člověka k vodě a snad i vody k člověku.

Autoři a tvůrci: Tomáš Žižka, Adam Langer, Veronika Richterová, Jiří N. Jelínek, Jana Nunčič, Ivan Pešek, Linda Hampl Mezrová, Matěj Al-Ali, Karin Sojková Černá, Miroslav Boček, Petra Plachtová, Václav Šperl a Peter Šutko, Nikol, Tonička a Štěpán Langerovi, Patrik Mojžíš, Ema Kofroňová, Eliška Hamplová, David Fleischmann, Štěpán Svoboda a další…

Průvodce: Tomáš Machek

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>