Šrámkův Písek a virus

Jak to bude s letošním Pískem? Kdy bude (podle původního plánu 29.-31.5.? nebo posunutě 26.-28.6.? nebo jindy)? Jak se určí, kdo tam bude hrát a co se bude hrát? Zkrátka jak všechno ovlivní virová pandemie? Zatím máme tyto informace a doporučení pořadatelům krajských přehlídek:

Vážení přátelé,

v souladu s posledním stanoviskem NIPOS ke konání postupových přehlídek (z 16. března 2020) stále doporučujeme raději vyčkávat a zatím pokud možno nepodnikat žádné nevratné kroky. Přesto bychom Vás rádi informovali o aktuální situaci směrem k přehlídkám Šrámkův Písek a Mladá scéna.

Dvě z krajských přehlídek se uskutečnily v řádném termínu, Modrý kocour v Turnově a Stodůlecký Píseček v Praze. Z každé z nich je jedno doporučení do programu ŠP, z Modrého kocoura jedno doporučení na MS). Jeden pořadatel (MěKZ Valašské Meziříčí) krajské kolo zrušil bez náhrady, protože nemá šanci uskutečnit akci v náhradním termínu (zkusíme soubory oslovit, aby měly možnost vystoupit na jiné přehlídce, případně budeme výběr řešit videozáznamy).
Z ohlasů dalších pořadatelů vyplývá, že se přehlídky pokusí zorganizovat v pozdějších termínech. Pro celostátní přehlídku jsme zatím vyjednali v Písku náhradní termín, a to 26.–28. června. Pokud by se ŠP uskutečnil až v tomto červnovém termínu (což je v současné situaci pravděpodobné), bude možné posunout uzávěrku postupových kol ŠP a MS až do 7. června.
Pro jistotu upozorňujeme, že tato uzávěrka zatím není akceptovatelná pro postup souborů na Wolkrův Prostějov, pokud se tato celostátní přehlídka bude konat v původně plánovaném termínu (zatím se počítá s uzávěrkou 24. května). V případě, že se ale WP přesune na září, bude možné i zde akceptovat uzávěrku 7. června.

Pokud budete mít další návrhy a připomínky, jak situaci pomoci, budeme rádi, když nám dáte vědět.
Nevíme, jak se celá situace bude vyvíjet, ale zatím stále doufáme, že se v Písku a v Ústí nad Orlicí nakonec přece jen sejdeme.

Přejeme pevné zdraví.

Alena Crhová a Jakub Hulák

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>