debata: Cik!

stručný záznam debaty s lektory

Petr Váša:

První věc, která se mi líbila: jednalo se o čistě meotarové představení, meotar nebyl doplňkem k hudební nebo podobné akci.

Výborné: byla to také výsostně loutkářská věc.

Na konci výborně vystavěná katarze s točící se koulí.

Prostředek (infinitivní texty + dolarové značky a podobně) mi připadal příliš doslovný, jako bychom byli v jiném žánru. Jemným zásahem by se možná mohl posunout jinam.

Jakub Hulák:

Cítil jsem jako svůj handicap, že knížku znám. Cítil jsem určitý nepokoj, že výtvarnou kvalitu knížky se nepodařilo do inscenace dostat. Zajímalo by mě, v jaké fázi s touto inscenací jste – bude se ještě vyvíjet?

Tomáš Žižka:

Personifikoval jsem si to do finančního úřadu, jako když paní úřednici něco vysvětluji, a jak ona mě zručně otevírá prostřednictvím šanonů, skoro mě pitvá. V inscenaci není tato možnost dokonale využitá, chybí otázka „co s námi ta cikáda vlastně dělá, když na úřad přijdeme“?

Petr Váša:

V malířském stínovém divadle je vodič loutek a předmětů hlavním aktérem – centrem pozornosti; je dokonce šamanem; jedno centrum pozornosti jsou předměty a stíny, druhým on.

Vladimír Hulec:

Myslím, že prostor nebyl šťastně zvolený, bylo by lepší

A myslím, že úplně nefunguje rámec: to, že jsme při příchodu vybaveni/označeni štítky. Myslím, že nám to během představení úplně nedošlo.

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>