debata: Brambůrky, Most – Kolik nám zbejvá?

VH: Mapování svých problémů, zážitků. Umělecky a řemeslně dobře divadelně zpracovaný. Herectví i práce s rekvizitou jsou zkušené a vědomé. Velkou roli hrají detaily. Chybí pátá osoba. Roadmovie osvobozující pro diváka.

Plénum: Nejvíc pozitivní představení na ŠP. Nálada. Různé teorie o páté osobě navíc. Reflexe dětí, které chtějí moc za málo muziky. Debatovalo se o přítomnosti katarze. Pro někoho slabá. Katarze byla – v rámci rozbitého zrcadla a rozbité mísy na konci. Odblokování problémů, které každý měl. Zprostředkování zážitku pro diváky. Zklamání z uzavřeného rámce.

LR: Dobře udělaná režijně a herecky. Dramturgický problém. Krásný trip. Tři místa, že je za tím výletem ještě něco. Přinesené peníze. Cesta kontra problémy, které tam jsou.

TŽ: Ulice. Divák voyeur. Brechtovský princip. Rozdělení publika na dva tábory, které se vzájemně sledují. “Velký flám”. Zrcadlo “zlaté mládeži”. Rozpad kolektivu jako téma. Aktuální situace vás všech. Problém ne s poslechem, ale s posazením – sedl si na místo mimo ulici, takže neviděl na zem.

ZM: Velká energie, souhra vytváří dynamiku, která chytí diváka. Humorné věci, ostny, kdy se zachytí drápek toho, že životy protagonistů jsou složitější. Text vhodný i pro teenagery. Problém s plýtváním potravinami. Zároveň si odpovídá, že jsme konzumní společnost.

PV: Přijde mu dojemné, že jsou z Mostu, a že utratí 30k za pět lidí za víkend a přijde jim to mnoho. Obětina na závěr představení. Rockové téma – konspirační teorie: inspirace Perným dnem: Mladí chudí Beatles z Mostu zažívají skvělý víkend.

Autenticita. Schopnost převést na publikum ohromení. Zážitek, který by mohl začít i kdokoliv v publiku.

Plénum: Souhra. Plynoucí text jako cesta. Výhoda blízkosti diváků. “Strach” o poslední skleničku, že “nedojela”.

Soubor: Pátá sklenička = Leona. Problémy jednotlivých “postav” jsou ty, nad kterými získali už určitý nadhled, protože nechtějí mít divadlo jako psychoterapii. Zkoumání divadla, bytí na jevišti a spolu. Pavel řeší, co dělá Falkensteiner s jídlem, které se nesní u snídaně. Uvědomění si, že v tom člověk nechce žít a opakovat to. De facto jedno z témat inscenace.

Vysvětlivky: PV – Petr Váša, TŽ – Tomáš Žižka, ZM – Zoja Mikotová, VH – Vladimír Hulec, LR – Luděk Richter, Plénum – všehochuť diváků, Soubor – tým dané inscenace

Přidat komentář

0 Komentáře.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>